Agenda

aeso 🏽

Date: The Location: BF

Thursday, July 4, 2019 BP Centre, 240 4th Ave, SW Time: 9:00 am to 3:30 pm

Time	# min	Agenda Items	Presenter
9:00 am – 9:15 am	15 min	 Introduction Welcome Session overview 	Karla Reesor, Facilitator
		 Review and approval of meeting notes from May 9 session Update on action items 	
9:15 am – 9:20 am	5 min	Discussion item: Cost allocation to exports	Doyle Sullivan
		 TransAlta letter and AESO response 	
		Desired outcome: Determine TDAG direction on matter	
9:20 am – 9:35 am	15 min	Discussion item: Implementation Working Group (IWG)	Doyle Sullivan
		 Proposed amendment to TDAG Terms of Reference to establish IWG 	
		Desired outcome: Determine TDAG direction on matter	
9:35 am – 9:45 am	10 min	Information Item: Update from Transmission Tariff Working Group	LaRhonda Papworth
		• Q&A	
9:45 am – 12:00 pm	135 min	Information Item: Capacity Cost Allocation Filing	John Martin
		Overview. Topics include:	
		Time blocks	
		Weightings	
		Rate Sheet	
		- Terms and applicability	
		Economic efficiency analysis	
		Customer impact analysis	
		• Q&A	
		Mid-morning break to be determined during session	
12:00 pm – 12:30 pm	30 min	LUNCH	
12:30 pm – 1:15 pm	45 min	Discussion Item: Capacity Cost Allocation Filing	
		Time blocks	Roundtable
		Desired outcome: Determine TDAG direction regarding a recommendation on this matter.	

Public

Alberta Electric System Operator

- Q Calgary Place, 2500, 330-5th Avenue SW Calgary, AB T2P 0L4
- **C** Phone: 403-539-2450 | Fax: 403-539-2949



Time	# min	Agenda Items	Presenter
1:15 pm – 2:00 pm	45 min	 Discussion Item: Capacity Cost Allocation Filing Weights Utilize sum of EUE to directly set weighting vs applying a multiplier Desired Outcome: Determine TDAG direction regarding a recommendation on this matter. 	Roundtable
2:00 pm – 2:15 pm	15 min	BREAK	
2:15 pm – 3:15 pm	60 min	Discussion Item: Capacity Cost Allocation Filing – Other Issues Desired Outcome: Determine TDAG direction regarding recommendations concerning other issues arising from discussion.	Roundtable
3:15 pm – 3:30 pm	15 min	Review of conclusions, action items and next steps	Karla Reesor
3:30 pm		Meeting adjourned	